Порука насилницима: Kо сте ви који мислите да можете да ударите и убијете жену само зато што је жена?

Потпредседница Владе Србије и председница Kоординационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић, реаговала је данас поводом још једног убиства жене, у Баричу.

“Страшно и тужно је да смо изгубили још једну жену у партнерском насиљу. Увек се запитам, а то би требало и сви као друштво да упитамо тог мушкарца: „Ко си ти, који мислиш да можеш да удариш, малтретираш и на крају убијеш жену, само зато што је жена? Kо сте сви ви који мислите да имате право да одуземете живот другом људском бићу и да мислите да можете да се извучете и прођете некажњено?“”, изјавила је она.

Михајловићева је рекла да нико није толико моћан и јак да буде заштићен од санкција за своја недела и да очекује да надлежне институције и у овом случају одраде свој посао.

“Али, поред државних институција које су ту да раде свој посао, понављам, важно је да се сви више укључимо. Моја порука женама је да не ћуте, да подигну глас против насилника, због себе и своје деце. А порука свима нама је да насилнике не оправдавамо, већ да реагујемо и сваки случај који нам је познат пријавимо”, рекла је Михајловићева.