Нулта толеранција према сваком облику насиља

Нулта толеранција према сваком облику насиља

Нулта толеранција према сваком облику насиља био је и остаће међу приоритетима рада Владе Републике Србије, поручила је министарка за бригу о породици и демографију и заменица председнице Координационог тела Владе Републике Србије проф. др Дарија Кисић, поводом 25. новембра, Међународног дана борбе против насиља над женама.

Министарка Кисић је тим поводом присуствовала отварању изложбе „Безбедна свуда“ на Калемегдану, где су на централној стази и у делу парка приказани начини који обезбеђују већу сигурност жена у јавном простору.

„Према проценама, свака трећа жена широм света макар једном током живота доживи неки од облика физичког насиља. Имајући у виду да насиље не мора да буде само физичко, него и емоционално и економско, онда је потпуно јасно да је та учесталост много већа. Крајње време је да кажемо стоп насиљу над женама и „не“ сваком облику насиља“, истакла је Кисић.

Проф. др Кисић је нагласила да ће Министарство за бригу о породици и демографију и Координационо тело за родну равноправност, који се и ове године придружују кампањи „16 дана активизма у борби против насиља над женама“, увек бити партнер ка достизању тог циља.

Како је додала, и на данашњи дан, Међународни дан борбе против насиља над женама, порука је да свака жена треба да се одупре насиљу, да зна да има коме да се обрати и да је њена држава уз њу и да о том насиљу не ћути.

Проф. др Кисић је захвалила амбасади Велике Британије и UN Women, на досадашњој подршци у борби против насиља над женама и изразила уверење да ће сарадња на том пољу бити настављена и у наредном периоду.