Михајловићева: Са Звездом и у овој сезони против насиља над женама

“Узимајући у обзир чињеницу да се епидемија корона вируса негативно одразила и на насиље над женама и да цео свет бележи пораст партнерског и насиља у породици, Kоординационо тело за родну равноправност и Фудбалски клуб „Црвена звезда“ и ове године настављају заједничку кампању усмерену против насиља. И вечерас ћемо са стадиона “Рајко Митић” послати снажну поруку да је насиље над женама недопустиво”, изјавила је данас потпредседница Владе Србије и председница Kоординационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић.

Она је захвалила Звезди, нашем најтрофејнијем фудбалском клубу, што је препознао значај борбе против насиља над женама и девојчицама и прикључио се овој друштвено-одговорној кампањи у овом за све изазовном времену.

“Звезди желим да вечерас победи и тако започне још један низ тријумфа у Европи у новој сезони. А свима нама поручујем да не затварамо очи пред насиљем, да не окрећемо главу од насиља, већ да на насиље реагујемо и насилнике увек пријавимо”, рекла је она.

ФK „Црвена звезда“ вечерас у 21 сат игра прву европску квалификациону утакмицу против ФK “Европа”, а на источној трибини стадиона “Рајко Митић” биће постављен транспарент “Стоп насиљу над женама” дуг 17 метара.