Михајловићева са UN Women о енергетском сиромаштву и родној равноправности

Михајловићева са UN Women о енергетском сиромаштву и родној равноправности

Потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност проф. др Зорана Михајловић разговарала је данас са Миланом Рикановић, шефицом Канцеларије UN Women у Србији о наставку и проширењу успешне сарадње на области енергетике и родне равноправности, са посебним освртом на енергетско сиромаштво.

„UN Women је један од наших најважнијих међународних партнера и огромна подршка у реализацији пројеката и активности усмерених на побољшање положаја жена у нашем друштву. Као што смо заједно направили пионирске кораке у родно одговорном буџетирању, Индексу родне равноправности, економском оснаживању жена, верујем да можемо заједно да допринесемо смањењу енергетског сиромаштва, које су жене нарочито изложене“, рекла је Михајловићева.

Потпредседница Владе додала је да је ова година веома важно за енергетски сектор, те да ће поред четири закона у овој области, бити донета и Стратегија развоја енергетике и Национални план за енергетику и климу.

На састанку је било речи о оснивању Националне коалиције за енергетско сиромаштво са циљем да се кроз ефикасну међусекторску сарадњу и координацију успостави јасан законодавни и стратешки оквир у овој области и донесу мере за унапређење борбе против енергетског сиромаштва.