Михајловићева: Предложићу регистар насилника

Потпредседница Владе Србије и председница Kоординационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је данас да ће предложити да се формира регистар насилника и да он треба да буде јаван.

“Имамо регистар педофила који је формиран пре пар година. Било је проблема да ли се попуњава и колико доследно, и он је затворен за јавност. Kоординационо тело ће предложити да се регистар прошири, јер нема разлога да не знамо да ли око нас живе насилници, зашто да родитељи не знају да ли у њиховој околини живи педофил, насилник. Ми знамо да има насиља, да има педофилије, и ако то све знамо, хајде да учинимо све што можемо да то смањимо, да охрабримо све да насиље и злостављање пријаве и да имамо неопходне информације”, рекла је она.

Потпредседница Владе подсетила је, одговарајући на питање новинара у Власотинцу, да се Kоординационо тело одмах огласило поводом случаја силовања и злостављања неколико глумица и девојака у школи глуме Мике Алексића.

“Захвалност девојкама и женама које су смогле снаге и пријавиле насиље. Захвалност и полицији и тужилаштву, који су показали да су добро обучени и да знају да раде свој посао, али и свим медијима који су реаговали у складу са новинарским кодексима”, рекла је она.