Михајловићева: Нико нема право да повређује и омаловажава жене

Потпредседница Владе Србије и председница Kоординационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је данас да случај психотерапеуткиње из Београда која је жртва претњи, уцена и осветничке порнографије сигурно није једини, те да њен храбар потез треба да буде подстрек другим женама да не ћуте и да подигну глас против насилника.

Михајловићева је додала да верује да је поменута жена пријавила полицији мушкарца који је уцењује и тражи изнуду и позвала је да то учини уколико није.

„Жене трпе разне врсте насиља, од физичког преко психолошког, до сексуалног узнемиравања, прогањања, а видимо и разних уцена и застрашивања. Верујем да ће случај ове храбре девојке наћи свој епилог на суду, јер су дела попут претњи, уцена и изнуда препознати у нашем законодавству. Ово је и важна порука свим женама да не ћуте и да се не плаше, већ да насилнике пријаве, али и свима онима који мисле да су толико јаки и часни да могу да прогањају и уцењују жене овако срамним поступцима. Не, немате право да жене повређујете и омаловажавате“, рекла је Михајловићева.