Михајловићева: Насиље над женама и децом нећемо толерисати, пријавите насилнике

Потпредседница Владе Србије и председница Kоординационог тела за родну равноправност проф. др Зорана Михајловић изјавила је да као ни у редовним условима, тако ни у ванредном стању, држава неће толерисати ниједан вид насиља над женама и децом, те позвала све да пријаве насилнике.

“Искуство земаља у свету погођених корона вирусом нам показује да долази до пораста породичног и партнерског насиља. Важно је да у овим тешким и изазовним данима сачувамо здравље, али и присебност, јер држава насиље неће толерисати”, рекла је она.

Михајловићева је поручила женама да упркос кризној ситуацији која је погодила и нашу земљу, оне нису саме, да пријаве насиље, јер институције раде свој посао.

“Без обзира на потребу за самоизолацијом и боравком у кући, жене нису заробљене, на сваку пријаву насиља надлежне институције ће реаговати као и до сада. Још једном упућујем препоруку и свим локалним самоуправама да одрже континуитет у координацији свих надлежних служби и донесу интерне процедуре за поступање у време трајања ванредног стања”, рекла је Михајловићева.

Потпредсеница Владе захвалила се и свим друштвено одговорним компанијама које су у овом времену пружиле подршку сигурним кућама у Србији, које несметано раде и сада.