Михајловићева на конференцији Женске парламентарне мреже: Важно је да што пре добијемо закон о родној равноправности

Михајловићева на конференцији Женске парламентарне мреже: Важно је да што пре добијемо закон о родној равноправности

“Србија је направила пуно корака ка родној равноправности, али као ниједна земља на свету, нисмо још достигли тај ниво. Дубоко верујем да можемо урадити много више ако парламент буде место на ком ћемо разговарати и доносити важне законе и стратегије који ће допринети бољем положају жена у нашем друштву. Пре свега, важно је да што пре добијемо закон о родној равноправности, кровни у овој области, на путу ка стварању друштва једнаких могућности за све грађанке и грађане”, изјавила је данас потпредседница Владе Србије и председница Kоординационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић.

Михајловићева је, обраћајући се на конференцији Женске палрламентарне мреже “Храброст је женског рода”, подсетила да је Србија једна од ретких земаља у свету увела родно одговорно буџетирање, као и Индекс родне равноправности, али да је пуно изазова испред нас.

“Важно је да донесемо и нову стратегију за родну равноправност, као и стратегију за спречавање родно заснованог насиља над женама. На нама је да учинимо све да једном остварена женска права опстану и да буду још већа. Женска парламентарна мрежа важан нам је партнер на том путу, да заједно мењамо лошу статистику и лоше примере”, рекла је она.