Михајловићева: Интерес девојчице мора бити изнад свега

„Као жена и мајка дубоко сам потресена свиме што се дешава у случају деветогодишње девојчице која је мимо своје воље предата оцу на старатељство, а као потпредседница Владе од надлежних институција очекујем да још једном размотре одлуку и поступање Центра за социјални рад у Раковици да се дете додели оцу. Овај случај је испит наше зрелости као друштва, у којем интерес детета мора да буде на првом месту и изнад свега“, изјавила је данас потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић.

Михајловићева је додала и да је сваки облик дискриминације недопустив и да, уколико је здравље мајке заиста основ за донету одлуку у овом случају у којем дете испашта, та одлука мора да се преиспита, а надлежни да преузму одговорност.

„Није први пут да се дешавају проблеми у Центру за социјални рад у Раковици, сетимо се свирепог убиства четворогодишњег детета и његове мајке пре четири године испред ове установе. Очекујем да надлежне институције по хитном поступку преиспитају све наводе и поступе у најбољем интересу девојчице“, рекла је Михајловићева.