Михајловићева и Ге: Подршка Швајцарске родној равноправности у Србији

Михајловићева и Ге: Подршка Швајцарске родној равноправности у Србији

Даље унапређење родне равноправности, социјално укључивање Рома и Ромкиња, као и смањење сиромаштва биле су теме данашњег састанка потпредседнице Владе проф. др Зоране Михајловић са Филипом Геом, амбасадором Швајцарске у Србији.

„Сви пројекти које у области родне равноправности и социјалног укључивања реализујемо у сарадњи са владом Швајцарске су од великог значаја за српску владу, грађанке и грађане наше земље. Србија је лидер у региону по постигнућима у овим областима, што је препознато и од стране Европске уније којој тежимо“, рекла је Михајловићева.

Амбасадор Ге је истакао задовољство због досадашње сарадње, пре свега кроз пројекте социјалног укључивања и смањења сиромаштва, рекавши да ће Швајцарска наставити да подржава напоре Србије када је у питању унапређење родне равноправности.

„Постигли сте сјајне резултате у овој области и на томе вам честитам. Нова швајцарска Стратегија о сарадњи са Србијом, вредна 90 милиона евра, посебну пажњу ће посветити управо родној равноправности. Циљ нам је да родна равноправност буде прожета кроз сва три стуба стратегије - управљање, економски развој и енергетску ефикасност“, рекао је Ге.