Координационо тело: Непримерени цитати министра рада

Координационо тело за родну равноправност сматра непримереним цитат који је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић „поклонио“, поводом  обележавања Међународног дана жена, свим женама у Србији.

Без намере да оцењујемо уметничку вредност дела Јована Дучића, сматрамо недопустивим да било ко каже да жени не треба да је поштујете, да су жене склоне да се предају и онима који су им „физички немили“, да жене воле богаташе, јер су оне сироте или, пак да се жене паметних боје, а да подлежу јачем уместо лепшем и умнијем.

Овакве речи не само да вређају све жене у Србији, већ наносе штету борби за родну равноправност којој смо озбиљно посвећени.

Координационо тело за родну равноправност апелује на све грађане и грађанке, а посебно на оне који су на местима где се доносе одлуке о бољем животу свих нас да се уздрже од непримерених коментара и својим примером и делима покажу да се истински залажу за друштво у којем ће и жене и мушкарци имати једнака права и могућности.

Само на тај начин можемо градити друштво у којем ће жене и мушкарци бити равноправни, и у породици, и на радном месту и у политици, јер је то предуслов  демократског, економски напредног и толерантног друштва.