Mihajlovićeva: Solidarno protiv nasilja nad ženama

„Činjenica da se žene u Srbiji i dalje suočavaju sa različitim oblicima diskriminacije – da je svaka druga doživela neki oblik nasilja, a jedna od tri i fizičko nasilje, da su ekonomski zavisne, da su 11 odsto manje plaćene za isti posao, a u 73 odsto slučajeva uznemiravanja na poslu su baš one žrtve je neprihvatljiva i predstavlja odgovornost svih nas građanki i građana Srbije“, poručila je potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost prof. dr Zorana Mihajlović.

Ona je povodom sutrašnjeg obeležavanja globalne kampanje „Jedna milijarda ustaje“ poručila da Koordinaciono telo kojim predsedava pruža podršku ovoj akciji, jer je veoma važno podizanje svesti javnosti o problemima sa kojima se žene susreću svakodnevno.

„Država je tu da gradi institucionalni okvir i donosi strateške dokumente, ali kako bi se izborili sa velikom globalnom pošašću, a to je nasilje nad ženama i devojčicama, moramo svi zajedno raditi na promeni svesti našeg društva“, istakla je Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva je pozvala građanke i građane Srbije da se pridruže globalnoj inicijativi „Jedna milijarda ustaje“ i kažu ne eksploataciji žena, jer na taj način pokazujemo solidarnost i pružamo podršku svim ženama koje su iskusile neki oblik nasilja.