Михајловићева: Закон о родној равноправности основ за друштво једнаких могућности

„Као неко ко се годинама уназад бори против насиља над женама и дискриминације, као и за побољшање положаја жена и њихово веће укључивање у политички, економски и друштвени живот земље, поносна сам што су предлози закона о родној равноправности, кровног у овој области, и закона о забрани дискриминације коначно у парламенту и верујем да ће ускоро бити усвојени јер представљају базу за стварање друштва једнаких могућности за све грађанке и грађане Србије“, изјавила је данас потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић.

Она је истакла да не разуме зашто би било коме сметало да жене, као и мушкарци, имају једнаке услове да живе, раде и развијају се.

„Не видим логику у томе да је некоме прихватљиво да један део становништва, а жене чине више од 50 одсто популације, буде дискриминисан, трпи насиље, нема исте могућности за запослење, зарађује мање за исти рад, а притом су образованије. Да не говорим о женама на селу, самохраним мајкама, Ромкињама, које су жртве вишеструке дискриминације. Када схватимо да једнака права не угрожавају никога и да само такво друштво може да напредује, биће нам свима боље“, поручила је Михајловићева.