Михајловићева са Елмом Елфић Зукорлић: Женама је место на руководећим позицијама

Михајловићева са Елмом Елфић Зукорлић: Женама је место на руководећим позицијама

Потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић, састала се данас са проф. др. Елмом Елфић Зукорлић и са њом разговарала о унапређењу родне равноправности и положају жена у политици и академској заједници.

„Ви сте образована, способна и вредна жена иза које су бројни резултати. Верујем да кроз заједничку сарадњу можемо допринети рушењу родних стереотипа и унапређењу положаја жена у свим сферама друштва, како политичкој, тако и економској, друштвеној, културној и научној. Не постоји ниједан разлог да немамо више жена на руководећим позицијама и местима на којима се доносе одлуке. Координационо тело за родну равноправност је отворено за сарадњу и реализацију заједничких активности“, изјавила је Михајловићева.

"Интернационални универзитет у Новом Пазару је установа која је од самог оснивања промовисала принципе родне равноправности, што је у годинама свог постојања и доказала постављајући жене на одговорна, руководећа места. Као таква установа, у граду Новом Пазару, у земљи и региону препозната је као пример добре праксе. Универзитет је кроз разне активности деловао у циљу промовисања права жена, једнакости и равноправности, подижући свест младих везано за спречавање свих видова насиља над женама, породичног и политичког насиља. Из тог разлога, јако ме радује договор о потписивању протокола о сарадњи, те се надам  да ће у времену које долази овај споразум  утицати на промену свести о положају жена, посебно у овом делу наше земље, и тиме утицати и на заштиту жена од родно заснованог насиља, притисака и различитих врста узнемиравања”, изјавила је Елма Елфић Зукорлић.

На састанку је договорено и потписивање протокола о сарадњи између Координационог тела за родну равноправност и Интернационалног универзитета у Новом Пазару, као и посета потпредседнице Владе универзитету.