Координационо тело и „Моцарт“ помажу сигурне куће у Србији

Телевизори су намењени школарцима смештеним у овим установама, како би редовно пратили школски програм.

У сарадњи са Координационим телом за родну равноправност Владе Србије, компанија „Моцарт“ донирала је телевизоре и пратећу опрему за сигурне куће у 13 градова у Србији.

Потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић, истакла је да су у кризним ситуацијама када је неопходна кућна изолација жене под још већом претњом од насиља, али је позвала све да чувајући здравље сачувају и присебност, јер се насиље неће толерисати.

“Са компанијом „Моцарт“ настављамо сарадњу како у борби против насиља над женама, тако и кроз подршку жртвама насиља које су смештене у сигурним кућама широм Србије. Важно је да у тешким тренуцима кроз које пролазимо не само ми, већ цео свет, не заборавимо на потребе најугроженијих. Надам се и да ће малишани који су тренутно у сигурним кућама лакше пратити наставу и да ћемо сви заједно из овог изазовног времена изаћи у један лепши свет”, изјавила је Михајловићева.

Из компаније „Моцарт“ истичу да постоји бојазан да насиље над женама још више ескалира у ситуацији ванредног стања и самоизолације, што је потврђено у бројним земљама света.

“Још један проблем су деца, која су као жртве насиља збринута у сигурним кућама и која услед затварања школа сада часове прате путем телевизије у просторијама прихватилишта, од којих многа немају адекватне услове за омогућавање редовног образовања школарцима услед ванредног стања. Драго нам је да смо данас унели мало радости у сигурне куће широм Србије. Деци која овде бораве сигурно је тешко што ће бити раздвојени од другара, а како не би заостајали у градиву, компанија „Моцарт“ је донирала телевизоре свим сигурним кућама у Србији”, изјавио је Борјан Поповић из компаније „Моцарт“.

 

Кроз кампању „Стоп насиљу над женама“, компанија „Моцарт“ и Координационо тело за родну равноправност анимирали су више од 600 спортиста не би ли се више и гласније причало о насиљу које жене трпе, које је ту и које је наша реалност.

“Од децембра активно водимо кампању са нашим најистакнутијим спортистима и Владом Србије и упорно понављамо да је насиље недопустиво, да се мора пријавити и позивамо све да на насиље отворе очи, да се боре за себе и свој живот”, рекао је Поповић.