Михајловићева осудила Гуровићево насиље

Потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић, најоштрије је осудила насиље бившег кошаркаша Милана Гуровића према супрузи и малолетној ћерки. 

“Нема оправдања за овакво понашање. У држави у којој је готово свака друга жена жртва неког облика насиља морамо да реагујемо сви, ако мислимо то да спречимо. Да коначно схватимо да је и један шамар насиље, да нико нема право да жену малтретира, узнемирава, туче или убије. Да насиље пријавимо, а насилнике казнимо”, рекла је она. 

Михајловићева је додала да не би овај догађај повезивала са спортом, јер су управо спортисти ове године у кампањи “16 дана активизма против насиља над женама”, која је завршена јуче, послали јасну поруку да је насиље над женама и девојчицама недопустиво. 

“Уз нас су у овој кампањи били фудбалски, кошаркашки и рагби клубови Црвена звезда и Партизан и комплетне националне лиге у рукомету, одбојци и фудбалу. Више од 500 наших спортиста подржало је кампању против насиља над женама и девојчицама. То што је неко бивши спортиста и појединачни случај не сме да баца сенку на све оно добро што спорт носи”, закључила је Михајловићева.