Михајловићева честитала кошаркашицама: Још једном сте показале да вам је место у врху!

Михајловићева честитала кошаркашицама: Још једном сте показале да вам је место у врху!

“Драге девојке, поштована Марина, од срца вам честитам освајање бронзане медаље! Бориле сте се храбро, онако како је то и једино могуће када се игра за своју земљу. Наш сте понос!”, изјавила је потпредседница Владе Србије и председница Kоординационог тела за родну равноправност проф. др Зорана Михајловић у честитки српским кошаркашицама.

Потпредседница Владе рекла је да су српске кошаркашице још једном доказале да су тимски дух, предан рад и упорност сигуран пут до успеха.

“Наша жеља је да охрабримо девојчице и жене да се баве спортом и сигурна сам да су им ове девојке својим залагањем постале најдражи узори. Драге девојке, још једном сте показале да вам је место међу најбољима” рекла је она.

Михајловићева, која је и председавала Организационим одбором Европског првенства одржаног  од 27. јуна до 7. јула у Србији и Летонији, истакла је да је Влада Србије учинила све да обезбеди оптималне услове за игру и боравак најбољих кошаркашица Европе у нашој земљи.

“Месец дана пре почетка првенства све је било спремно. Драго ми је да смо и овај пут показали да смо сјајни домаћини и пример свима како се организују велики међународни догађаји”, рекла је она.

Потпредседница Владе захвалила се ФИБА и Kошаркашком савезу Србије што су подржали акцију Kоординационог тела и што је из Београда у Европу и свет и овог пута послата порука да је насиље над женама недопустиво.