Михајловићева осудила напад „Двери“ на новинарке: Можемо да се не слажемо, али насиље је недопустиво

Потпредседница Владе проф. др Зорана Михајловић најоштрије је осудила данашњи брутални физички напад припадника „Двери“ на новинарке Гордану Узелац и Мару Драговић рекавши да можемо да се политички не слажемо, али недопустиво је да вршимо насиље.

„Сви ми који се бавимо јавним послом треба да промовишемо толеранцију и пристојно понашање. Не постоје довољно оштре речи осуде за овакав чин присталица „Двери“ које су на најбруталнији начин напале и повредиле две жене. Питам се да ли су то те вредности за које се Бошко Обрадовић и његови пулени залажу – претући жену само зато што сте физички надмоћнији? Напасти новинарку јер вам се нису допала њена питања? То је недопустиво. Очекујем да насилници буду кажњени“, изјавила је Михајловићева.

Михајловићева, која председава Координационим телом за родну равноправност, изјавила је да су „Двери“ данас показале зашто борба за родну равноправност мора да буде снажнија.

„Уместо да се сви заједно боримо за ненасилно друштво, Обрадовић и „Двери“ пропагирају супротно. У Србији коју вредно градимо то им неће проћи“, закључила је Михајловићева.