Михајловићевој признање Амбасаде САД за борбу против родног насиља

Михајловићевој признање Амбасаде САД за борбу против родног насиља

Потпредседници Владе и председници Координационог тела за родну равноправност, проф. др Зорани Михајловић, вечерас је у Амбасади САД уручено признање за посвећеност и истрајност у борби против родно заснованог насиља.

На пријему поводом обележавања Међународног дана елиминације насиља над женама и глобалне кампање „16 дана активизма против насиља над женама“, амбасадор САД у Србији Мајкл Скат уручио је признање потпредседници Владе, истакавши да је она шампион у јавном залагању за права жена у Србији.

„Данас смо се окупили да одамо признање онима који се боре против насиља над женама. Статистика је поразна и важно је да се сви укључимо. Борба против родно заснованог насиља је борба свих нас“, рекао је Скат.

Потпредседница Владе је истакла захвалност америчкој амбасади у Србији јер је препознала напоре које чинимо да се насиље над женама смањи.

„Поред закона које доносимо, веома је важно да од малих ногу разговарамо о овој теми, да у породици и школама радимо са најмлађима. Једино тако можемо развијати ненасилно друштво којем тежимо“, рекла је Михајловићева.

Признање за борбу против родно заснованог насиља добили су и Слободанка Мацановић из Аутономног женског центра, Митар Ђурашковић, координатор за борбу против трговине људима, Драгослава Барзут, председница НВО „Да се зна“ и Маријана Савић, оснивачица НВО „Атина“.