Михајловићева: За мање од шест месеци запослили смо више од 300 жена на селу

Михајловићева: За мање од шест месеци запослили смо више од 300 жена на селу

„У оквиру иницијативе „Упослимо 1.000 жена у руралним подручјима“ коју је Координационо тело за родну равноправност покренуло заједно са Налед-ом и Етномрежом, до сада је запослено 308 жена, а само у децембру је запослено 95 њих“, изјавила је данас потпредседница Владе проф. др Зорана Михајловић.

Михајловићева, која председава Координационим телом за родну равноправност, подсетила је да је иницијатива покренута са циљем да се жене на селу упосле и да се допринесе смањењу сиромаштва, економском оснаживању и афирмацији улоге жена у локалној заједници и руралној економији.

„Наш задатак је да створимо услове да жене на селу раде и да тај рад буде вреднован. Жене на селу су вредне, желе да раде и зараде. Давањем подршке овој иницијативи, помажемо не само очувању српске традиције, већ и њиховом економском оснаживању, што даље утиче на бољи привредни раст земље“, рекла је Михајловићева.

Потпредседница Владе је истакла задовољство што је велики број друштвено одговорних компанија и појединаца препознао значај акције „Упослимо 1.000 жена“ захваљујући којима је само у децембру 95 жена добило посао.

„За мање од шест месеци 308 жена је запослено. Позивам све институције, јавна предузећа и друштвено одговорне компаније да подрже иницијативу „Упослимо 1.000 жена“ и за потребе пословних поклона користе производе које израђују жене из Етно-мреже, чиме ће помоћи стварању бољих услова за жене на селу“, закључила је она.

Из Координационог тела за родну равноправност подсећају да је потпредседница Владе проф. др Зорана Михајловић, у циљу очувања и промоције српског наслеђа, али и подстицања запошљавања жена на селу, уредила један од свечаних салона у Влади Србије традиционалним српским мотивима које су израдиле жене са села у оквиру иницијативе „Упослимо 1.000 жена у руралним подручјима“, као и да званичницима са којима се састаје поклања ручне радове које израђују жене са села.