Михајловићева уручила грчком колеги монограм у златовезу, ручни рад жена са села

Потпредседница Владе проф. др Зорана Михајловић састала се данас са Христосом Спирцисом, грчким министром транспорта, инфраструктуре и мрежа и том приликом му уручила поклон – монограм у златовезу који су израдиле жене са села, чланице Етномреже.

„За израду вог златовеза потребно је 80 сати. Мотиви су преузети са српских средњовековних манастира. Инцијативом „1000 жена“ не само да чувамо српско културно наслеђе, већ помажемо женама са села да се економски оснаже“, изјавила је Михајловићева.

У питању је редовна пракса потпредседнице Владе да званичницима са којима се састаје поклања ручне радове жена са села, насталих као резултат иницијативе „Упослимо хиљаду жена у руралним подручјима“, коју Координационо тело за родну равноправност реализује у сарадњи са Етномрежом и НАЛЕД-ом.

Иницијатива „1000 жена“ упућена је друштвено одговорним компанијама, институцијама и амбасадама, које набавком финих рукотворина за потребе репрезентације могу да допринесу економском оснаживању жена и младих у сеоским срединама и очувању културног наслеђа наше земље.