Михајловићева: шаљемо поруку ”Стоп насиљу над женама из Београда у Европу и свет

Михајловићева: шаљемо поруку ”Стоп насиљу над женама из Београдау Европу и свет

“Са стадиона Црвене звезде и утакмице против Ливерпула, из Београда и Србије у свет још једном шаљемо поруку „Зауставите насиље над женама“! И на овој утакмици поново ћемо развити 17 метара дуг транспарент с натписом "Stop violence against woman" како бисмо Србији, Европи и свету указали на овај проблем и одговорност свих да се боре против насиља над женама", поручила је потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић. 

Она је истакла да је част што се Црвена звезда, као наш најтрофејнији клуб, прикључила овој друштвено одговорној акцији Координационог тела за родну равноправност, и позвала и остале клубове да помогну.

„Не затварајмо очи пред насиљем над женама јер то није ничија лична ствар, то се не дешава неком другом. Реч је о великом друштвеном проблему и морамо сви заједно да се боримо“, нагласила је Михајловићева.

Председница Координациног тела за родну равноправност пред нову утакмицу Црвене звезде у Лиги шампиона захвалила је српском шампиону на подршци и истакла да ће ову важну поруку видети не само 50.000 навијача на стадиону, већ и више милиона телевизијских гледалаца Арене спорт који ће пратити овај меч. 

Председник ФК „Црвена звезда“ Светозар Мијаиловић изразио је наду да ће Звезда као значајан клуб на овим просторима својим ангажовањем допринети успешности акције коју води потпредседница Михајловић. 

“Црвена звезда се укључила у велику акцију подршке борби против насиља над женама. То је важно јер жене су наше баке, мајке, сестре, ћерке и унуке. И сваки човек има обавезу да поштује оно што му је у личном животу најсветије”, изјавио је Мијаиловић. 

На утакмици између Црвене звезде и Ливерпула, на источној трибини стадиона “Рајко Митић” биће постављен 17 метара дуг транспарент с натписом “Стоп насиљу над женама” на енглеском језику.