Михајловићева са фудбалеркама Црвене звезде: Заједно у борбу против насиља над женама

Михајловићева са фудбалеркама Црвене звезде: Заједно у борбу против насиља над женама

Потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић, сусрела се данас са председником Женског фудбалског клуба „Црвена звезда“ Светом Мирковић и играчицама Црвене звезде које су дошле да пруже подршку у борби против насиља над женама, на догађају организованом у Народном музеју поводом кампање „16 дана активизма против родно заснованог насиља“.

„Изузетно нам је важна ваша подршка и активно залагање Фудбалског клуба „Црвена звезда“ у овој глобалној кампањи против насиља над женама. Драго ми је да су се поред фудбалера Звезде и њихове колегинице прикључиле кампањи, јер само ако сви заједно будемо причали о овом проблему и радили на сузбијању насиља над женама, можемо живети у здравом друштву, ослобођеном од насиља“, поручила је Михајловићева.

Света Мирковић, председник ЖФК „Црвена звезда“ рекао је да женски клуб који постоји од 2011. године представља прекретницу у женском фудбалу и да ће у свим будућим активностима Координационог тела за родну равноправност радо узети учешће, са циљем да се девојчице и жене оснаже.

„Као и наш мушки фудбалски клуб, тако и ми пружамо снажну подршку у борби против насиља над женама. Хвала вам што сте организовали данашњи догађај са којег још једном можемо да пошаљемо поруку да је насиље над женама и девојчицама недопустиво. Ту смо да заједно са вама радимо на бољој будућности наше деце“, рекао је Мирковић.