Михајловићева: Превенција кључна за стварање толерантног друштва

Кључ за изградњу толерантног друштва је у превенцији и раду са најмлађима, како бисмо одгајали младе генерације које ће поштовати различитости и одбацивати насиље као начин решавања конфликата у друштву, рекла је потпредседница Владе и председница Координационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић.

“Стварање толерантног друштва, у којем су сви грађани равноправни, почиње у породици и школи и зато Координационо тело за родну равноправност толико инсистира на превенцији и едукацији дечака и девојчица да поштују друге, уважавају различитост и да је сваки облик насиља неприхватљив”, рекла је Михајловићева поводом Међународног дана толеранције.

Она је додала да жене већ годинама спадају у највише дискриминисане особе у Србији и да је за решавање тог проблема неопходан заједнички рад државних институција, невладиних организација и грађана, како би се остварио стратешки циљ, а то је нулта толеранција на насиље.

“Изградња толерантног друштва подразумева и да имамо већу заступљеност жена у политичком и јавном животу и зато очекујeм да се закон о родној равнопраности, као важан инструмент у остварењу тог циља, нађе ускоро пред Владом и народним посланицима”, навела је Михајловићева.