Михајловићева поводом Међународног дана толеранције: Учећи децу да поштују једни друге, стварамо бољу будућност

„Данас кад Србија и цео свет обележавају Међународни дан толеранције важно је да се подсетимо на лепоту различитости и потребу да сви заједно треба да доприносимо међусобном уважавању и слози, без обзира које смо националности, вере, политичког опредељења или, пак, тога да ли смо мушкарац или жена. Као друштву фали нам више толеранције и емпатије према другима“, изјавила је данас потпредседница Владе и председница Коориднационог тела за родну равноправност проф. др Зорана Михајловић.

Михајловићева је, поводом обележавања Међународног дана толеранције, истакла да ако желимо да живимо у ненасилном друштву и негујемо културу мира, важно је да сваки дан радимо на борби против предрасуда и стереотипа и да младе учимо да поштују једни друге, уважавајући различите ставове и начин живота.

„Толеранција се учи у породици, као што треба да се учи и у обдаништима и школама. Учећи најмлађе да поштују једни друге и брину једни о другима стварамо друштво којем тежимо – друштво ненасиља, у којем сви грађани и грађанке имају једнаке шансе за раст и развој“, истакла је Михајловићева.