Михајловићева: Осуда медијског линча новинарке "Студија Б"

Најоштрије осуђујем медијски линч на друштвеним мрежама и изношење детаља из приватног живота новинарке "Студија Б" Барбара Животић, изјавила је потпредседница Владе Србије и председница Кооридинационог тела за родну равноправност проф. др Зорана Михајловић.

"Право сваког медија па и "Студија Б" је да има своју уређивачку политику, као што је право сваког грађанина да му се допада или не допада како новинарка Барбара Животић ради свој посао. Али нико нема право да због тога да над овом девојком спроведе прави медијски линч изношењем њених приватних фотографија у јавност и прављење најпризменијих алузија на рачун њене личности. То није критика, то је, понављам, позив на линч једне жене и то је недопустиво", истиче Михајловићева.

Она је додала да свако може да полемише о томе да ли је неки медијски прилог добар или не, али не можемо због тога да новинарку дискредитујемо као жену и вређамо је на најпримитивнији начин.

"То није Србија за коју се боримо. Ако желимо да негујемо културу ненасиља и демократске вредности, онда не смемо да дозволимо да се било ко овако медијски линчује", наводи Михајловићева.