Михајловићева: Настављамо сарадњу са Црвеном звездом, радићемо на промоцији женског спорта

Михајловићева: Настављамо сарадњу са Црвеном звездом, радићемо на промоцији женског спорта

Потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић, и председник Фудбалског клуба „Црвена звезда“ Светозар Мијаиловић потписали су данас Споразум о сарадњи између ове две институције, с циљем наставка заједничке сарадње у области борбе против насиља над женама и девојчицама, али и афирмације женског спорта и бољег положаја жена у друштву.

Потпредседница Михајловић захвалила је Црвеној звезди што је препознала значај борбе против родно заснованог насиља и прва се прикључила овој друштвено одговорној кампањи.

„Данас смо потписали Споразум о сарадњи како бисмо наставили даљи рад на промоцији женског спорта, јер се заједно боримо за друштво у ком су жене и мушкарци равноправни. Са нама је и Женски фудбалски клуб „Црвена звезда“ и у име Владе Србије ту смо да их подржимо. Борба против насиља над женама једна је од тема на којој ћемо наставити да радимо заједно, али ту смо да помогнемо афирмацију спорта међу женама и девојчицама. Хвала још једном нашем најтрофејнијем клубу који се први прикључио овој важној акцији“, изјавила је Михајловићева.

Светозар Мијаиловић рекао је да ФК „Црвена звезда“ има друштвену одговорност управо због своје популарности и да ће наставити да подржава и спроводи активности које за циљ имају стварање равноправног друштва.

„Очекујте да ћемо суштински допринети да се наше друштво избори са проблемом насиља над женама. Жене су главни део друштва, фактор који ће друштво чинити у будућности. Важно је што је Влада Србије осетила то и што чини напоре да се родна равноправност унапреди. Са задовољством се прикључујемо оваквим активностима“, рекао је Мијаиловић.

Координационо тело за родну равноправност и ФК „Црвена звезда“ започели су сарадњу прошле године, када је са стадиона „Рајко Митић“ у оквиру утакмице Лиге Европе послата порука „Стоп насиљу над женама“. Транспарент са истом поруком био је присутан и ове године на свим утакмицама Лиге шампиона које је Црвена звезда играла у Београду. На тај начин Координационо тело за родну равноправност и најтрофејнији српски фудбалски клуб послали су јасну поруку у Европу и свет да је насиље над женама недопустиво.