Михајловићева: МУП да осигура безбедност у центрима за социјални рад

„Поводом најновијег убиства жене и детета у Центру за социјални рад у Раковици, молимо и апелујемо на МУП Србије да хитно обезбеди безбедност у свим центрима са социјални рад, како родитеља који долазе у центре, тако и запосленима“, изјавила је потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић.

Она је истакла да је недопустиво да било ко може да ушета у неку институцију за социјалну помоћ и угрози животе других људи.

„Након убиства жене у Центру за социјални рад у Новом Београду и сада после овог стравичног злочина у Раковици неопходно је ургентно повећати безбедност центара за социјални рад. Такође, потребно је и да центри за социјални рад детаљније процењују сваки поједииначни случај насиља у породици. Овакав злочин више никада не сме да се понови“, истиче Михајловићева.

Михајловићева је поново апеловала да престану убиства жена у породичном насиљу.

„Насиље над женама је проблем читавог друштва, без координације свих институција, али и ангажовања невладиног сектора, медија и свих грађанки и грађана Србије, не можемо се изборити са овом пошашћу“, истиче Михајловићева.