Михајловићева и Сен-Лот: Наставак успешне сарадње за бољи положај жена и деце у Србији

Потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са Мишелом Сен-Лотом, директором УНИЦЕФ-а у Србији, о наставку успешне сарадње.

Главна тема састанка било је Истраживање вишеструких показатеља положаја жена и деце (MICS - Multiple Indicator Cluster Survey) које у Србији треба да се спроведе 2018. године. 

„MICS представља веома важан инструмент за креирање стратешких докумената и јавних политика у области родне равноправности, заштите деце и припадника ромске заједнице, и ова Влада ће пружити пуну подршку његовој даљој реализацији“, изјавила је Михајловићева.

Мишел Сен-Лот истакао је посвећеност Србије овој теми рекавши да се тиме шаље јасна порука међународној и домаћој јавности о спремности да се услови за живот унапређују.

„Захвалан сам на прилици да заједничким радом допринесемо бољем положају жена и деце у Србији“, додао је Сен-Лот.

На састанку је било речи и о потреби израде програма подршке и помоћи заснованој на анализи угрожености од елементарних непогода, који ће Кабинет потпредседнице Владе у потпуности подржати.