Михајловићева: Емпатијом и бригом о другима против насиља над женама

„Борбу против насиља над женама не можемо успешно да водимо уколико не постоје емпатија, разумевање и брига једних о другима. Ово је озбиљан друштвени проблем пред којим нико не сме да окрене главу“, изјавила је данас потпредседница Владе и председница Координационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић.

Она је указала на то да институције система морају координисано да раде, али да је неопходна и тесна сарадња са организацијама цивилног друштва које се овом темом баве, стручном јавношћу и медијима који често о насиљу извештавају на непримерен начин.

„Насиље над женама је широко распрострањен друштвени проблем и одговорност свих нас – институција које стварају законодавни оквир и одговорне су за његову примену, али и невладиног сектора, стручњака и медија, који такође морају да покажу већи степен емпатије и бриге за друге, јер насиље се не дешава неком са стране, оно је међу нама“, додала је Михајловићева.

Потпредседница Владе позвала је још једном све да пред насиљем над женама не окрећу главу, да се у добром духу уједине и раде заједно на решавању ове пошасти која потреса појединце, породице и цело друштво.