Координационо тело: Најоштрије осуђујемо напад Двери на председницу Скупштине

Координационо тело за родну равноправност којим председава потпредседница Владе проф. др Зорана Михајловић најоштрије осуђује напад Бошка Обрадовића и посланика Двери на председницу Народне скупштине Мају Гојковић.

Насиље, као највећа пошаст сваког друштва, не може се искоренити уколико се сви заједно не боримо против тога. Крајње је недопустиво да они који представљају грађанке и грађане Србије физички и вербално нападају и понижавају жене, само зато што не деле исто мишљење са њима.

Питамо председника и посланике Двери да ли су то породичне и традиционалне вредности за које се залажу – вређати, омаловажавати и нападати жене? Да ли се тако понашају и према својим мајкама, сестрама, супругама, пријатељицама?

Подсећамо посланике Двери да је у претходних десет година више од 330 жена изгубило живот у родно заснованом насиљу. Позивамо их да почну да се понашају одговорно, јер их на то обавезују грађанке и грађани Србије које представљају у Парламенту.

Србија данас улаже велике напоре да се избори са насиљем према женама. Доносимо законе, јачамо институционални оквир, реализујемо пројекте подршке женама жртвама насиља, радимо са дечацима и девојчицама, јер желимо да наша деца живе у ненасилном друштву. И зато, у Србији коју градимо нема места за насиље.