Гавриловићева: Заједно за једнака права девојчица и дечака

„Девојчице треба да имају једнаке шансе за раст и развој као и дечаци“, поручила је данас у Чачку Гордана Гавриловић, саветница за родну равноправност у Кабинету потпредседнице Владе, проф. др Зоране Михајловић која је у том граду присуствовала акцији „Заједно смо једнаки“.

„Моја порука свим девојчицама и дечацима је да стаклени плафон не постоји, да се боре против предрасуда, баве спортом којим желе и бирају занимања која их интересују“, додала је Гавриловићева.

Данашња акција „Заједно смо једнаки“ реализује се у оквиру пројекта „Интегрисани одговор на насиље над женама и девојчицама“.

Гавриловићева истиче да Координационо тело за родну равноправност, на челу са потпредседницом Владе Михајловић, подржава и активно учествује у сваком пројекту који за циљ има унапређење родне равноправности и побољшање положаја жена и девојчица у Србији.

Пројекат „Интегрисани одговор на насиље над женама и девојчицама“ за циљ има помоћ женама жртвама насиља, али и рад са дечацима и девојчицама на превенцији насиља.

На пројекту су заједно ангажовани Координационо тело за родну равноправност и агенције Уједињених нација.

„Младићи и мушкарци све више раде заједно са женама на промовисању родне равноправности и схватају да родна равноправност доприноси целокупном друштву. То видимо и данас када млади заједно шаљу поруку да бити мушко значи – бити ненасилан, показати осећања и разумевање за потребе другог“, изјавила је Доина Болога, директорка Популационог фонда Уједињених нација за Србију.

Данашњи догађај у Чачку реализован је у сарадњи са градском управом Чачка – Канцеларијом за младе и организацијом „Центар Е8“.