Čestitka predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost

Zorana Mihajlovic

Poštovane građanke i građani,

Godinu iza nas pamtićemo kao godinu u kojoj smo svi zajedno uložili mnogo rada, truda i energije kako bismo poboljšali rodnu ravnopravnost i položaj žena u Srbiji.

Proteklu 2016. godinu pamtićemo, između ostalog, po tome što smo usvojili Nacionalnu strategiju za rodnu ravnopravnost (2016-2020) sa Akcionim planom, uveli rodno odgovorno budžetiranje, izradili Indeks rodne ravnopravnosti kao jedina zemlja van Evropske unije, pokrenuli projekat „Integrisani odgovor na nasilje nad ženama i devojčicama“ i pripremili Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti.

 Mogli bismo još dugo da nabrajamo ono što smo zajedno sa nacionalnim i međunarodnim partnerima postigli, budući da smo prepoznati kao relevantan sagovornik u procesu unapređenja rodne ravnopravnosti u Srbiji.

Uverena sam da će zajedničkim radom svih nas – državnih institucija, organizacija civilnog društva, međunarodnih institucija, medija i svih vas godina pred nama biti još uspešnija.

Želim vam od srca da u sreći, miru i ljubavi sa svojim najmilijima provedete predstojeće božićne i novogodišnje praznike. 

Neka vam 2017. bude godina izazova, ostvarenih ciljeva i novih mogućnosti! Srećno!


S poštovanjem,

potpis

prof. dr Zorana Mihajlović